1. Home
  2. Recepten
  3. Ovenschotel met doperwten en prei

Ovenschotel met doperwten en prei

  •  , Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-05-2000

Ingrediënten 5 personen


1 grote pot doperwten, 2 grote prei, 1 bakje champions, 1 pond (gekruide)gehakt, aardappelpuree van 2 1/5 kilo aardappels,
1 groot blikje tomatenpuree,1 theelepel boulion poeder, kruidenpaneermeel(zie mijn produkt recentie),Stukje boter voor het invetten en voor op de paneermeel.


Verder heb je nodig


Een grote ovenschaal.


Dit is volgens mij zo ongeveer het recept uit de LIBELLE.(Als je het herkent en het is toch anders laat het me dan even weten, want de smaak is het nog niet helemaal!)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappels voor de puree.

Bereidingswijze

Bak de gehakt rul en bruin, snij de prei in ringen en de champions in plakjes.Doe de prei en de champions bij de gehakt en bak dit samen even goed door.Voeg de tomatenpuree en de boulionpoeder erbij en roer dit even goed door. Doe nu de doperwten erbij en maak dit mengsel goed warm. Maak ondertussen de aardappelpuree naar smaak af.
Vet een ovenschaal in, en doe een laagje puree er in, daarop komt het vlees-groente mengsel en dan de rest van de puree. Strooi de paneermeel er over en verdeel stukjes boter er op. Zet de oven schaal in een voorverwarmde oven op 175'C en laat het korstje mooi bruin worden. EETSMAKELIJKOver de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van agnes_k_l


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van agnes_k_l
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top