Rood Gestoofde Stoofperen

  • Nederlands, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Rood Gestoofde  Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

  • Rood Gestoofde  Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

  • Rood Gestoofde  Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

  • Rood Gestoofde  Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

  • Rood Gestoofde  Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

Speciale lekkernij voor het kerstmenu
voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman
3glazen rode wijn
1 glas rode port
200 gram poedersuiker
2 zakjes vanillesuiker
2 kruitnagels
1/2 kaneelstokje
1 eetlepel aardappelmeel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 475,29 kcal
Koolhydraten 98,33 g
Eiwitten 1,70 g
Vetten 0,08 g
Benodigdheden
grote pan waar zo veel mogelijk peren naast elkaar staan.

Voorbereiding

In de pan poedersuiker en vanillesuiker in 1dl water met de wijn en de port oplossen.
Peren schillen maar de steeltjes er aan laten zitten.

Bereidingswijze

de peren zo veel mogelijk naast elkaar zetten.Kruitnagel en kaneelstokje toevoegen. indien nodig nog 1 glas wijn en 1/2 glas port toevoegen.
de peren moeten zo veel mogelijk onder het vocht staan.
2a3 uur zachtjes rood stoven
in kopje aardappelmeel met 1/2 lepel water mengen,kruidnagel en kaneel verwijderen,
de peren in een mooie schaalnaast elkaar zetten,het stoofvocht binden met de maizena
en over de peertjes gieten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

omasmul avatar
omasmul

Doorsturen

Home Recepten