Rood Gestoofde Stoofperen

  • Nederlands, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-05-2000
  • Rood Gestoofde  Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

  • Rood Gestoofde  Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

  • Rood Gestoofde  Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

  • Rood Gestoofde  Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

  • Rood Gestoofde  Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

    Rood Gestoofde Stoofperen

Speciale lekkernij voor het kerstmenu
voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman
3glazen rode wijn
1 glas rode port
200 gram poedersuiker
2 zakjes vanillesuiker
2 kruitnagels
1/2 kaneelstokje
1 eetlepel aardappelmeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan waar zo veel mogelijk peren naast elkaar staan.

Voorbereiding

In de pan poedersuiker en vanillesuiker in 1dl water met de wijn en de port oplossen.
Peren schillen maar de steeltjes er aan laten zitten.

Bereidingswijze

de peren zo veel mogelijk naast elkaar zetten.Kruitnagel en kaneelstokje toevoegen. indien nodig nog 1 glas wijn en 1/2 glas port toevoegen.
de peren moeten zo veel mogelijk onder het vocht staan.
2a3 uur zachtjes rood stoven
in kopje aardappelmeel met 1/2 lepel water mengen,kruidnagel en kaneel verwijderen,
de peren in een mooie schaalnaast elkaar zetten,het stoofvocht binden met de maizena
en over de peertjes gieten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rudy_de_koning avatar
rudy_de_koning 25-12-2015

o, en als je de maizena vervangt door aardappelzetmeel, dan hou je de glans. Volgende keer ga ik een steranijsje erbij proberen. En een klein glaasje Kirsch. Fijne feetsdagen, en bedankt voor een mooi receptje.

rudy_de_koning avatar
rudy_de_koning 25-12-2015

Wijn vervangen voor Gluhwein. Top! Mede door dat kruit natuurlijk... :-)

Wimgerritsen avatar
Wimgerritsen 10-12-2015

we vonden het heerlijk en juist lekker zoet, bedankt voor weer een " standaardrecept" dat ik kan bewaren!

jaiske avatar
jaiske 07-09-2014

kan je stoofperen ook in potten bewaren

amsterdameten avatar
amsterdameten 06-07-2014

Altijd lekker! bedankt :-)

pwiggers avatar
pwiggers 10-01-2014

Heerlijke stoofperen. Ook wij vonden ze wel een beetje te zoet, maar dat is per persoon verschillend. Deze blijven bij ons favoriet! Bedankt voor het recept. Groetjes pwiggers.

geertjem avatar
geertjem 08-01-2014

hoi, heb deze met oud en nieuw gemaakt. Idd na alle reacties wat minder suiker toegevoegd aangezien ik niet zo'n zoetekouw ben. Na twee stoven met deksel op de pan, leek het me toch dat het wel een heel erg gezellige oud en nieuw zou worden. Dom natuurlijk om de deksel er op te laten. Na nog een uurtje zonder deksel was ook de rest van de alcohol verdampt en smaakten ze heerlijk. Had het nog nooit eerder gemaakt dus was er zeer content mee!

geertjem avatar
geertjem 08-01-2014

hoi, heb deze met oud en nieuw gemaakt. Idd na alle reacties wat minder suiker toegevoegd aangezien ik niet zo'n zoetekouw ben. Na twee stoven met deksel op de pan, leek het me toch dat het wel een heel erg gezellige oud en nieuw zou worden. Dom natuurlijk om de deksel er op te laten. Na nog een uurtje zonder deksel was ook de rest van de alcohol verdampt en smaakten ze heerlijk. Had het nog nooit eerder gemaakt dus was er zeer content mee!

salicornia avatar
salicornia 02-01-2014

Je kunt heel goed 50 gram minder suiker gebruiken En inplaats v/d vanillesuiker een "vanillestokje". Officieel is het zo dat vanille op zich ervoor zorgt dat je minder suiker kunt gebruiken.

karin11213 avatar
karin11213 02-01-2014

ik heb het klaargemaakt met kerst maar dan in de slowcooker. Volgende x doe ik er dan geen kruidnagels in want dit was erg overheersend maar dat komt denk ik door de slowcooker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten