Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofperen
  6. Rood Gestoofde Stoofperen

Rood Gestoofde Stoofperen

Door: omasmul

Stoofpeertjes
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-05-2000

Speciale lekkernij voor het kerstmenu
voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.

Ontdek meer:

Ingrediënten 6 personen


2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman
3glazen rode wijn
1 glas rode port
200 gram poedersuiker
2 zakjes vanillesuiker
2 kruitnagels
1/2 kaneelstokje
1 eetlepel aardappelmeel


Verder heb je nodig


Grote pan waar zo veel mogelijk peren naast elkaar staan.


Voorbereiding

In de pan poedersuiker en vanillesuiker in 1dl water met de wijn en de port oplossen.
Peren schillen maar de steeltjes er aan laten zitten.

Bereidingswijze

De peren zo veel mogelijk naast elkaar zetten.Kruitnagel en kaneelstokje toevoegen. indien nodig nog 1 glas wijn en 1/2 glas port toevoegen.
de peren moeten zo veel mogelijk onder het vocht staan.
2a3 uur zachtjes rood stoven
in kopje aardappelmeel met 1/2 lepel water mengen,kruidnagel en kaneel verwijderen,
de peren in een mooie schaalnaast elkaar zetten,het stoofvocht binden met de maizena
en over de peertjes gieten.



Deel dit recept

Reacties (31)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omasmul
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top