1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Japanse tempura-fondue

Japanse tempura-fondue

Door: procmeth

  • Japans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-05-2000

Ingrediënten 4 personen


2 eidooiers, 125 gr. bloem, 1/2 theel. zout, 1/4 lt. ijskoud water, 1 theel. oregano of provencaalse kruiden, 1 teentje knoflook, 1 lt. olijfolie



Lekker fonduen op zijn Japans.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer een beslag van de eidooier, de bloem, het zout, het ijskoude water, de oregano en het uitgeperste teentje knoflook. Verdeel het beslag over 4 schaaltjes en zet ze tot gebruik in de koelkast. Maak de te gebruiken groenten (zie artikel fondue suggesties) schoon. Snijd ze zonodig in stukken en blancheer ze eventueel in een pan met ruim kokend water beetgaar. Giet de groenten af, spoel ze direkt af onder stromend water en laat ze uitlekken. Maak de overige ingredienten schoon en snijd ze eventueel in blokjes. Bestiuif alle ingredienten met bloem en schud het overtollige eraf. Verdeel alles over borden en schalen.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een fonduepan op het vuur en zet de pan dan op rechaud. Roer het beslag kort door en zet het op tafel. Aan tafel de ingredienten door het beslag halen en in olie goudbruin en gaar bakken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van procmeth
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top