de snelste appeltaart
- Belgisch, Nagerecht
- 60-120 min.
Bereidingswijze
-Maak de boter mals en mix ze samen met de suiker tot een luchtige massa.
-Voeg er de helft van de bloem en 1 ei aan toe, en blijf mixen.
-Daarna de rest van de bloem en het tweede ei.
-Opnieuw flink mixen.
-Het resultaat is een vloeibaar deeg, waarvan u met de pannelikker hoopjes legt in een beboterde en met paneermeel bestrooide taartvorm.
-Strijk de hoopjes daarna glad.
-Snij de appels in schijfjes en leg ze in rijen over het deeg.
-Strooi er nog wat kaneel en gemalen noten over.
-1 uur bakken op 180?.
-Een reuze-taart wordt dit als u de opgegeven hoeveelheid met 3 of 4 vermenigvuldigt en geen taartvorm maar de bakplaat gebruikt.
-In de plaats van appelen kunt u, naargelaang van het seizoen, pruimen, rabarber, rode bessen of bramen gebruiken.
-De noten kunt u vervangen door zonnebloempitten, sesamzaadjes, lijnzaad?..
-Zo kunt u het hele jaar door deze gezonde taart bakken