de snelste appeltaart

  • Belgisch, Nagerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg. Appelen, 120gr. Boter, 120gr. Suiker, 120gr. Zelfrijzende bloem, kaneel, gemalen noten en 2 eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Maak de boter mals en mix ze samen met de suiker tot een luchtige massa.
-Voeg er de helft van de bloem en 1 ei aan toe, en blijf mixen.
-Daarna de rest van de bloem en het tweede ei.
-Opnieuw flink mixen.
-Het resultaat is een vloeibaar deeg, waarvan u met de pannelikker hoopjes legt in een beboterde en met paneermeel bestrooide taartvorm.
-Strijk de hoopjes daarna glad.
-Snij de appels in schijfjes en leg ze in rijen over het deeg.
-Strooi er nog wat kaneel en gemalen noten over.
-1 uur bakken op 180?.
-Een reuze-taart wordt dit als u de opgegeven hoeveelheid met 3 of 4 vermenigvuldigt en geen taartvorm maar de bakplaat gebruikt.
-In de plaats van appelen kunt u, naargelaang van het seizoen, pruimen, rabarber, rode bessen of bramen gebruiken.
-De noten kunt u vervangen door zonnebloempitten, sesamzaadjes, lijnzaad?..
-Zo kunt u het hele jaar door deze gezonde taart bakken

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sunnyke avatar
sunnyke

Doorsturen

Home Recepten