1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Bessen
  5. Rode bessen
  6. de snelste appeltaart

de snelste appeltaart

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-05-2000

Ingrediënten


1 kg. Appelen, 120gr. Boter, 120gr. Suiker, 120gr. Zelfrijzende bloem, kaneel, gemalen noten en 2 eieren



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maak de boter mals en mix ze samen met de suiker tot een luchtige massa.
-Voeg er de helft van de bloem en 1 ei aan toe, en blijf mixen.
-Daarna de rest van de bloem en het tweede ei.
-Opnieuw flink mixen.
-Het resultaat is een vloeibaar deeg, waarvan u met de pannelikker hoopjes legt in een beboterde en met paneermeel bestrooide taartvorm.
-Strijk de hoopjes daarna glad.
-Snij de appels in schijfjes en leg ze in rijen over het deeg.
-Strooi er nog wat kaneel en gemalen noten over.
-1 uur bakken op 180?.
-Een reuze-taart wordt dit als u de opgegeven hoeveelheid met 3 of 4 vermenigvuldigt en geen taartvorm maar de bakplaat gebruikt.
-In de plaats van appelen kunt u, naargelaang van het seizoen, pruimen, rabarber, rode bessen of bramen gebruiken.
-De noten kunt u vervangen door zonnebloempitten, sesamzaadjes, lijnzaad?..
-Zo kunt u het hele jaar door deze gezonde taart bakken

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sunnyke


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sunnyke
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top