1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Spare ribs
  5. spare ribs

spare ribs

Door: ruudawater

  • Internationaal,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-05-2000

Ingrediënten


4 stroken spare ribs (ongemarineerd, bestellen bij slager, NIET laten snijden)
voor de marinade:
3 st.steranijs
enkele tenen knoflook (gekneusd)
enkele peperkorrels of jalapenos pepers (in potje bij AH)
verse gember
verse rozemarijn
125 gr. honing
1 eetlepel ketjap manis (zoet)
1 mok soja saus (zout)
1 mok ketchup
5 eetlepels droge sherry



Heerlijk gemarineerde spare ribs
bereiding: 15 min onder de grill of op de barbeque

Ontdek meer:

Voorbereiding

De ingredienten voor de marinade goed mengen en in een brede schaal over de spare ribs schenken.
24 uur laten marineren in de koelkast
-------
spare ribs in grote pan overgieten met de marinade, aangevuld met water tot ze onderstaan.
45 min - 1 uur zachtjes laten sudderen
af laten koelen en in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Uit koelkast nemen
vet eraf scheppen
marinade inkoken tot dikke saus (blijf roeren!)
ribs insmeren met de saus en roosteren onder de grill of op de barbeque

Je kunt dit gerecht prima in grote hoeveelheden lang van tevoren maken en invriezen.

Serveertip

Geroosterde aardappelen: selecteer een aantal mooie (liefst nieuwe) aardappelen. Schrob de schil schoon, en prik ze een aantal keren met een vork in. Overgiet ze met olijfolie en laat ze enkele minuten in de magnetron (bijna) garen. Snijdt ze over de lengte in 4 partjes. Leg de partjes met de schil op een bakplaat/bakpapier en strooi er rozemarijn, zout en peper over. Besprenkel dit ruim met olijfolie en schuif de bakplaat in de oven (200 grC) ca. 30 min. Lekker met verse maiskolven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruudawater
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top