championne soep

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-05-2000

Championne soep is een lekkere romige soep voor bij koud weer.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
350 gr: championne
75 gr: boter
1 li: water
70 gr: bloem (iets meer)
2,5/a3: blokjes vlees bouillion.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
championne borsteltje,
klein pannetje en een
grote pan.

Voorbereiding

Championne schoonmaken.

Bereidingswijze

25 gr boter smelten. Championne smoren met het water bouillin. 5 min koken.
In een andere pan de rest van de boter smelten. De bloem erbij doen en beetje bij beetje de bouillion er doorheen gieten, maar eerst even de championne eruit halen. Ongeveer 10 min koken. De championne er weer bij doen en op dienen.

Serveertip

Bij Championne soep is een hooftgerecht als pasta het lekkerst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten