1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. gado gado

gado gado

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-05-2000

Ingrediënten 4 personen


2 komkommers, 300 gr tauge, 2 pakjes GadoGado satehsaus, 5 eieren, kroepoek



Indonesische salade met satehsaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de eieren (hard gekookt) en laat ze daarna in koud water afkoelen. Maak de satehsaus zoals op het zakje vermeld. Snijd de komkommer in stukjes en leg dit in een langwerpige schaal, leg daarna een laag tauge over de komkommer. Pel vervolgens de eieren en snijdt deze in dunne plakjes, leg de plakjes ei op het laagje tauge. Schenk vervolgens de (nog warme) satehsaus over de groenten. Vervolgens wat kroepoek boven op de satehsaus fijnknijpen, de rest van de kroepoek bij het eten serveren.

Serveertip

Dit gerecht wordt ook nog vaak gemaakt met spercibonen en kool, eigenlijk kun je elke groente er wel bij gebruiken.
Ook de smaak van satehsaus verschilt per persoon, ik vind zelf de GadoGado saus erg lekker, maar het kan natuurlijk ook met andere satehsauzen bereidt worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ireen1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ireen1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top