Tom Kha Kai

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-05-2000

Kip met kokosmelk en laos.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 stukje verse laos ca. 5 cm, 2 stengels sereh, 2 limoenen, 2 kl. gr. Spaanse pepers, 300 gr. kipfilet, 1 blikje kokosmelk (400 ml), 1 eetl. suiker, 2 eetl. nam pla (vissaus), 3 eetl. fijngehakte verse koriander
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de laos en serehstengels in dunne plakjes. Was 1 limoen en snijd een stukje schil er dun af. Pers de limoenen uit. Was de Spaanse pepers. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.

Bereidingswijze

Breng in een pan de helftf van de kokosmelk met de laos, de sereh, het stukje limoenschil en de hele pepers aan de kook. Schep de plakjes kip, de suiker en de nam pla erdoor. Laat het geheel ca. 5 min. sudderen. Voeg dan de rest van de kokosmelk toe en breng het gerecht weer aan de kook. Breng op smaak met limoensap en eventueel nog een scheutje vissaus. Doe alles over in een warme schaal en strooi de koriander erover.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten