Asperges Met Sabayon Van Witbier En Gerookte Zalm

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.

Iets anders dan het klassieke recept; geleerd van meesterkok Piet Huysentruyt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bot asperges - 4 sneedjes gerookte zalm - 4 eieren - 2 eigelen - 1 dl witbier - citroensap - 1 dl room - boter - kervel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Asperges schillen en in schijfjes snijden. Stoven in wat boter, room toevoegen en laten garen.Kruiden.
Eieren pocheren.
Sabayon kloppen met de eigelen, witbier en een beetje citroensap.Kruiden volgens smaak.
Asperges op een bord scheppen; daarop de gerookte zalm en het gepocheerd eitje schikken. Op het ei de sabayon lepelen en versieren met een plukje kervel.Serveren met een beetje stokbrood en een glaasje Elzasser.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marteken avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten