1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Kabeljauw
  6. Gedroogde Kabeljauw Met Tomaten En Pepers

Gedroogde Kabeljauw Met Tomaten En Pepers

Door: bolleken

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-05-2000

Ingrediënten 4 personen


900 gr gedroogde, gezouten kabeljauw, zonder graten - 3 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden - olijfolie om de aardappelen te besprenkelen - 2 rode paprika's - 2 groene paprika's - 3 el olijfolie - 6 teentjes knoflook, gepeld - 6 takjes peterselie, zonder steeltjes - bloem om te bestuiven - 6 teentjes knoflook, in dunne plakjes - 2 tl pimenton (paprikapoeder) - 4 middelgrote tomaten, ontveld, van zaad ontdaan en fijngehakt - 1 blaadje laurier - 5 el wijnazijn - zeezout naar smaak.


Verder heb je nodig


Een grote Spaanse aardewerken schaal - twee gewone ovenschalen


"Bacalao al ajo arriero", een Navarreens streekgerecht dat een complete maaltijd vormt. De tegenstelling in smaak tussen de zoete groenten en het wat sterke aroma van de gedroogde kabeljauw is heel smakelijk.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de kabeljauw 2 of 3 dagen in de koelkast in zoveel water dat hij onderstaat, ververs het water een of twee keer per dag tot de vis naar smaak ontzilt is. Laat hem uitlekken en drogen op keukenpapier.

Bereidingswijze

Schik de blokjes aardappel in een ingevette Ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Doe de paprika's in een andere schaal en zet ze beiden in een tot 190? C voorverwarmde oven. Laat de paprika's 35 minuten garen, keer ze een keer, of tot het vel van de paprika loslaat. De aardappelen moeten 50 minuten garen, keer ze regelmatig. Laat de paprika's afkoelen, pel ze dan, ontdoe ze van de stelen en de zaadlijsten en snij ze in lange repen. Verhit ondertussen 2 el olie in een grote ondiepe casserole en sauteer hierin de hele knoflookteentjes goudgeel. Voeg de takjes peterselie toe en sauteur die heel kort tot ze zacht zijn. Leg knoflook en peterselie in een vijzel en zet opzij. Bestuif de kabeljauw met bloem en sauteer deze snel aan beide kanten in de casserole. Voeg de in plakjes gesneden knoflook toe en laat ze fruiten tot goudgeel. Roer dan de pimenton erdoor, voeg de tomaten, paprika's en laurier toe. Leg een deksel op de pan en laat dit bij matig lauwe temperatuur 5 minuten garen. Stamp de opzijgezette knoflook en peterselie fijn, roer daar de wijnazijn onder en voeg dit mengsel toe aan de casserole. Voeg de aardappelen toe, leg een deksel op de schaal en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Proef en voeg zout naar smaak toe.

Serveertip

Serveer deze eenpansschotel in de aardewerken casserole en geef er eventueel wat stukken Spaans brood, of Frans stokbrood bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top