Zuurkool Met Rosti En Kip

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-05-2000

Dit gerecht kost je ongeveer een uur aan voorbereiding. Een half uur daarvan staat het te marineren in de koelkast.

Deel dit recept

Ingrediënten
70 gram kipfilet in stukjes

70 gram zuurkool

70 gram rosti

? groene paprika

1 sjalot

grote el creme fraiche

half ons geraspte oude kaas

chilipoeder

majoraan/marjolein
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Magnetron

Grill

Voorbereiding

Snijd de ui en de paprika in stukjes. Strooi ongeveer een theelepel chilipoeder en een theelepel majoraan over de kip.
Doe kip, ui, paprika en de zuurkool in een schaaltje dat tegen de magnetron kan. Door elkaar husselen. Zet dit schaaltje afgedekt (tenminste) een half uur in de koelkast.

Bereidingswijze

Als je gaat koken een forse scheut witte wijn (max. 1 dl) erbij gooien, een keertje doorroeren en dan 5 minuten in de magnetron op 560 W of wat daar het dichtst bij komt.
Intussen de rosti vermengen met de creme fraiche en de kaas. Omdat de creme fraiche nogal aan zichzelf kleeft kun je die het beste met halve theelepeltjes door de rosti en kaas werken. Dit gaat als een laagje op de zuurkool. Zet die terug in de magnetron, nog 5 minuten op 560 W.
Als je tegelijk kunt grillen, kun je de grill nu erbij aan zetten, dan wordt de bovenkant wat knapperiger. Echt bruin wordt-ie niet, daarvoor staat de schotel te ver van de grill af.
Na 5 minuten even proeven of de kip gaar is. Is dat niet het geval, dan moet de schotel nog 2 minuten langer.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten