Gemarineerde kip met abrikozen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 kippenbouten, elk ca. 250 gr
- 1 flesje spicy-fruit marinade
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels honing
- 80 gr boter
- 8 perziken
- 2 theelepels allesbinder
- 12 kleine aardbeien
- 6 citroenmelisseblaadjes in uiterst smalle reepjes gesneden
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng in een kom de gehele inhoud van het flesje met spicy-fruit marinade met honing, sinasappelsap en citroensap.
Maak de kippenbouten droog met keukenpapier.
Leg ze bij de marinade in de kom en schep ze enkele malen om.
Plaats de kom tenminste 6 uur op een koele plek.
Schep de bouten van tijd tot tijd even om.

Bereidingswijze

Maak de bouten na het masrineren droog met keukenpapier.
Zeef de marinade.
Verhit een braadpan en laat de boter er heet in worden.
Wacht tot het schuim van de boter grotendeels is weggetrokken.
Bak de bouten er snel aan alle kanten goudbruin in.
Temper daarna de warmtebron.
Breng de gezeefde marinade aan de kook en schenk het bij de kippenbouten.
Leg het deksel op de pan en laat alles 35 - 40 min. zachtjes stoven.
Ontvel intussen de perziken(precies zoals voor tomaten), halveer ze en neem de pitten uit het vruchtvlees weg.
Verwijder ook die delen van het vruchtvlees waaraan heel duidelijk is te zien dat de pitten eraan hebben vastgezeten.
Snijd elke perzikhelft in drie of vier partjes.
Neem de gestoofde kippenbouten uit de pan en houd ze warm.
Voeg 1 dl water (of kippenbouillon) aan de resterende stoofvocht toe.
Laat alles even aan de kook komen.
Schenk het vocht door een zeefje in een kleiner pannetje.
Breng alles opnieuw aan de kook.
Roer allesbinder er krachtig door.
Warm de perzikpartjes er even in op.

Serveertip

Leg de kippenbouten op een grote voorverwarmde schaal.
Schep de perzikpartjes met een schuimspaan uit de saus en leg ze naast de bouten.
Schik de aardbeien er tussen.
Schep enkele lepels saus over de kippenbouten en strooi citroenmelisse er over.
Geef de resterende saus er apart in een sauskom bij.
Dien er droog gekookte Pandan-rijst bij op.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

goliath avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten