russki salat

  • Russisch, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2000

gegarneerd met rode biet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 winterwortel, 1 knolraap, 50 gr.doperwten, 50 gr.gesneden sperciebonen, 150 gr.gekookte ham, 150 gr.gekookt kippevlees. 1 ei; 2 theel.mosterd, 1/2 theel.suiker, 1/2 theel.zout, snuifje peper, 2 eetl.olie, 1 1/2 eetl.witte wijn, 2 theel.mayonaise; 1 gekookte biet
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de winterwortel schoon en snijd hem in blokjes, schil de knolraap en snijd deze in blokjes, snijd de ham en het kippevlees in blokjes, kook het ei hard, pel het en snijd het in blokjes, snijd de biet in blokjes.

Bereidingswijze

Doe de groeten in koken water en blancheer ze beetgaar, meng de warme goed uitgelekte groenten met, het ei, de ham en het kippevlees; roer de suiker door de mosterd, voeg het zout toe, roer dan de olie er door met de wijn, meng dit door het groentenvleesmengsel, laat alles goed afkoelen. doe de salade in een schaal en bedek deze met blokjes rode biet.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten