1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Rouille
  5. Vissoep met rouille en korstjes

Vissoep met rouille en korstjes

Door: bolleken

  • Frans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-05-2000

Ingrediënten 4 personen


200 gr roodbaars - 200 gr hondshaai (zeepaling genoemd) - 200 gr wijting - 200 gr kabeljauw - 500 gr mosselen - 100 gr ui - 100 gr prei - 500 gr tomaten - 50 gr look - 1 dl olijfolie - 1 zakje saffraanpoeder - 1 el venkelzaad - peper en zout
Voor de rouille : 1,5 dl mayonaise gemaakt van olijfolie - 5 teentjes look - 1 rood pepertje.Een Normandisch streekgerecht, favoriet van iedereen die houdt van Normandie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kuis en ontschub al de vissen of laat het doen door de visboer. Was de vissen en snij ze in stukken. Pel de ui en snipper hem fijn. Was de prei en snij hem in ringetjes. Pel de look en plet hem met het blad van een breed mes.

Bereidingswijze

Laat de mosselen openen op hoog vuur, haal ze uit de schelpen, zeef het kookvocht en zet opzij. Verhit de olie in een grote kookpot en laat er de ui en de prei in aanstoven. Voeg er de stukken vis bij en laat stoven. Voeg er tomaten, look, safraan en venkelzaad bij en zet onder met 2 liter water. Kruid met peper en zout. Laat zachtjes koken gedurende 45 minuten. Haal er de grootste graten uit. Draai de soep door een roerzeef met fijne gril om alle graten tegen te houden, of mix ze eerst en giet dan door een fijne zeef. Giet er het mosselnat bij en breng terug aan de kook.
Hak voor de rouille de geplette look en het pepertje heel fijn (haal er de zaadjes uit indien u het minder pikant wenst) en meng door de mayonaise.

Serveertip

Zet een kommetje met gebakken broodkorstjes, een met rouille en een met gemalen gruyere op een bord. Verdeel de mosselen over de soepkommen en giet er de kokende soep over. Serveer.Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top