Brusselse kwetsentaart : Ketjestaart

  • Belgisch, Banket
  • 30-60 min.



Een ketje is een Brusselse straatjongen, hij lust wel deze heerlijke kwetsentaart (kwetsen=kleine pruimen)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
450 gr zanddeeg, 1 klont boter

Creme : 2 eieren, 2 el bloem, 3 el poedersuiker, 1 dl volle melk of room, 1/2 tl vanillepoeder

Garnituur: 1 kg kwetsen of mirabellen, 3
el poedersuiker

Suikersiroop: 3 el water, 100 gr suiker, 1 el citroensap, 1 el rum
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een taartvorm van 28 cm ?

Voorbereiding

Maak het zanddeeg van de dag ervoor en leg een nacht in de koelkast.

Bereidingswijze

Rol het zanddeeg uit tot een cirkel van 36 cm als de vorm van een diameter van 28 cm heeft. Beboter de vorm en bekleed met het zanddeeg. Prik de bodem in met een vork en knip met een schaar de deegranden bij die nog 2 cm over de
rand moeten komen zodat ze naar binnen kunnen gerold worden om een dik reepje te vormen dat u mooie vormen geeft door het deeg tussen duim en wijsvinger aan te drukken. Bereid de eiercreme. Schud poedersuiker en bloem in
een diepe kom en meng er het losgeklopte ei door. Kneed en roer er het tweede losgeklopte ei door. Meng zorgvuldig en roer er de melk of de room en de vanille door. Spatel de creme voorzichtig op de deegbodem en blijf tot aan de helft van de rand. Bak 15 minuten in een op 200?C voorverhitte oven. Het deeg en de creme mogen niet kleuren! Was intussen de kwetsen, snij ze zonder pletten middendoor en verwijder de pit. Neem de taart uit de oven en temper de hitte tot 180?C. Schik er de halve kwetsen op: een eerste rij met het vel naar beneden, een tweede rij met het vel naar boven en ga zo voort tot alles opgebruikt is. Bestuif met poedersuiker en laat een halfuur bakken in de warme oven. Bereid intussen de suikersiroop. Breng in een steelpan water aan de kook met suiker en citroensap. Laat een minuutje doorkoken, neem van het vuur en roer de rum
erdoor. Laat al roerend met een houten spatel indikken en hou warm. Neem de taart uit de oven, overgiet met de warme siroop en laat afkoelen.

Serveertip

Serveer met een schaaltje slagroom en vanille-ijs

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bolleken avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten