Gevulde kastagneboleten met alikruikjes en spruitjes

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-05-2000



Een origineel Brussels recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
16 of 24 grote kastagnechampignons, 1/4 kg alikruikjes (wulken), 1/2 l gekruide court - bouillon, citroensap, 12 Brusselse spruitjes, 2 dl verse room, zout, peper, muskaatnoot, een paar blaadjes postelein
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Haal de steeltjes uit de kastagnechampignons (gebruik ze voor iets anders) en blancheer de hoedjes in water met citroensap, peper en zout. Kook de alikruikjes in de court-bouillon tot ze mals zijn, laat ze uitlekken en haal ze uit de huisjes. Kook de spruiten gaar in kokend gezouten water, giet ze af en pureer ze met de room. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Verdeel de kastagnechampignons over gratineerschoteltjes (of slakkenborden), vul ze met alikruikjes en spuit er de spruitenmousse op. Gratineer kort onder de ovengrill of de salamander.

Serveertip

Versier met een blaadje postelein en serveer meteen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten