lamsstoof met worteltjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-05-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Dit heeft u nodig:
500 gr. lamsschoudervlees
3 kleine uien
olie
shoarmakruiden 1 blik tomaatblokjes
75 g gedroogde abrikozen
450 g bosworteltjes
room culinair of kookroom
basilicum
zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snelkookpan of braadpan

Voorbereiding

snij alles eerst klein voor je gaat beginnen.

Bereidingswijze

Snijd het lamsvlees in mooie, niet te kleine stukken. Halveer de uien en snijd ze in dunne partjes. Verhit 3 el olie in een braad- of snelkookpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep de uitjes erbij en bak het op halfhoog vuur 5 min. mee. Strooi er 2 el shoarmakruiden bij, draai er wat peper over en voeg 1 tl zout toe. Roer de tomaatstukjes met het vocht erbij en nog 2 dl water. Snijd de abrikozen in reepjes en voeg ze toe. Stoof het vlees 40 min. in de pan (of 15 min. in de snelkookpan). Schrap de worteltjes schoon en laat kleine exemplaren heel. Snijd lange worteltjes doormidden en snijd elk stuk in vieren. Roer ze bij het vlees en laat het nog 15 min. stoven, of 5 min. onder druk. Roer er ? dl kookroom bij en laat dit binden. Snijd het blad van 3 takjes basilicum in reepjes en roer dit van het vuur af bij het stoofgerecht.

Serveertip

Lekker met couscous en een frisse salade met komkommer en mint. Lekker met rijst of aardappels

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten