omeletreepjes in tomatensaus

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 eieren
2 thjeel. sojasaus
1 eetl. water
olijfolie
peper en zout
VOOR DE SAUS:
3 rijpe vleestomaten
2 eetl. vers gehakte basilicum
fijne suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak eerst de tomatensaus. Pel de tomaten, verwijder de pitten.
Snij het vruchtvlees in blokjes. Doe ze in een pannetje met een snuifje suiker, wat peper en zout.
Verwarm ze op een zacht vuur. Laat ze 5 min. stoven in de onafgedekte pan, zodat het water kan verdampen.
Schep de basilicum onder de tomatensaus. Kruid ze eventueel nog wat bij.

Klop in een kommetje de eieren los met de sojasaus, het water, peper en zout naar smaak.
Verhit wat olijfolie in een koekepan. Schenk er 1/3 van het eiermengsel bij en bak een flinterdunne omelet. Laat ze op een plat bord glijden en hou ze warm onder aluminiumfoli. Bak op dezelfde manier de 2 andere.
Rol ze op en snij de omeletrolletjes met een scherp mes in vingerdikke plakjes. Verwarm de tomatensaus weer tot tegen de kook aan. Schenk ze over de omeletreepjes.
Werk af met een plukje basilcum en die op met stokbrood

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten