smoorvlees

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Indische vleesgerecht van het eiland Java.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 lappen varkensvlees (mag ook andere vleessoort zijn), 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 kruidnagels, 1/2 eetlepel gember, 1 blokje vleesbouillon, 1/4 kopje ketjap medja, 2 eetlepels (sla)olie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Voorbereiding

Snij de varkensvlees in blokjes van 1cm., snipper de ui en knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit de gesneden ui tot het glazig is. Doe de knoflook erbij en fruit deze kort mee. Nu kunnen de blokjes varkensvlees erbij en kook deze totdat het gaar is. Doe de ketjap, vleesbouillon en kruidnagel erbij en breng het weer aan de kook. Zodra de vleesbouillon opgelost is voeg je als laatst de gember erbij.

Serveertip

Dit gerecht samen met rijst, gesneden komkommer/atjar, en kroepoek serveren.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

natasjap_a avatar
natasjap_a

Doorsturen

Home Recepten