Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Amerikaanse Mosselsoep

Amerikaanse Mosselsoep

Door: erie_fraters

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-05-2000

Ingrediënten 4 personen


24 mosselen, schoongeboend
250 ml water
plantaardige bakplaatinvetter
2 theel plantaardige olie
2 middelgrote uien ( of 1 ui en 1 prei), fijngehakt
2 stengels bleekselderij met blad, schoongemaakt en kleingesneden
1 grote wortel, in de lengte en daarna in plakjes gesneden
3 eetl zeer fijngehakte magere ham
2 teentjes knoflook, uitgeperst
5 takjes verse peterselie
1 takje verse of 1 afgestreken theel gedroogde tijm
500 gr aardappelen, geschild en in dobbelsteentjes gesneden
600 ml visbouillon
250 ml halfvolle koffiemelk
zout
versgemalen peper
tabasco
3 eetl fijngehakte verse peterselie
paprikapoeder



U kunt hem een dag van tevoren klaarmaken, in de koelkast bewaren en de volgende dag gewoon weer opwarmen (niet koken), garneren en opdienen. Ca. 235 Kcal p.p.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe de mosselen en het water in een grote pan, breng het water aan de kook, dek de pan af en laat de mosselen 5 minuten stomen tot alle schelpen open zijn. Doe ze in een kom, verwijder exemplaren die niet open zijn en giet het kookvocht door een fijne zeef.
2. Bespuit de pan met bakplaatinvetter en verhit de olie hierin. Voeg de uien, bleekselderij, wortel, ham, knoflook, peterselie en tijm toe, dek de pan af en laat alles, onder af en toe roeren, 8 minuten fruiten tot de groenten zacht zijn.
3. Doe de aardappelen, het achtergehouden mosselvocht en de visbouillon erbij en laat alles 15 minuten zachtjes doorkoken in de afgedekte pan tot de aardappelen gaar zijn.
4. Verwijder het takje tijm en pureer de helft van de groenten met circa 125 ml van het vocht met een Keukenmachine. Doe deze puree terug in de pan (voor een dikkere soep moet u meer groente pureren, voor een dunnere soep kunt u wat extra visbouillon (ca. 6 Kcal per 1/4 l) toevoegen).
5. Roer de koffiemelk door de soep en laat alles goed doorwarmen maar niet meer aan de kook komen.
6. Haal de mosselen uit de schelpen, snijd ze eventueel doormidden en schep ze door de soep. Breng alles eventueel op smaak met wat zout, peper, tabasco, schep de soep in warme kommen en garneer hem met fijngehakte peterselie en wat paprikapoeder.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top