1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Garnalen
  5. salade van tonijn met garnalen

salade van tonijn met garnalen

  • Japans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-05-2000

Ingrediënten 4 personen


200 g steurgarnalen gepeld
200 g tonijnfilet in stukken van 2x3 cm
krop ijsbergsla in repen
75 g pijnboompitten
sap van 1 citroen
2 dl lichte japanse sojasaus
2 dl rijst wijnazijn
1 dl rijstwijn
1 el zoete ketjap
1 el japanse 7 kruidenpoeder



Met dank aan Hannie Hermelijn

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster de pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin.

Bereidingswijze

Roer citroensap met rijstwijnazijn, rijstwijn, ketjap en japanse kruidenmix goed door elkaar.
Kook de garnalen enkele minuten in kokend water.
Meng de sla met garnalen en tonijn. Giet er de saus over.

Serveertip

Serveer met groene thee



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top