kabeljauw met rijst en doperwten

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr. kabeljauw, zout, citroensap, 1 grote ui, 3 eetl. olie, 1 eetl. kerrie, 300 gr. surinaamse rijst b.v van silvo, 1 pak diepvries doperwten 300 gr.
2 dl. droge witte wijn, 1-1,5 groentenbouillontablet, 4 dl. koud water, 45 gr. blanke amandelen, 2 thl. dille.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 606,80 kcal
Koolhydraten 73,90 g
Eiwitten 30,58 g
Vetten 15,94 g
Benodigdheden
flinke hapjespan, koekepan.

Voorbereiding

De vis inwrijven met wat zout en enkele druppels citroensap en even een paar min. laten intrekken.

Bereidingswijze

De vis in blokjes snijden van 3 cm.
de ui pellen en kleinsnijden.
3 eetl. olie in een flinke pan verhitten en de ui met de kerrie 2 min. fruiten.
De ongekookte rijst toevoegen en ca. 3 min. al omscheppend bakken.
Doperwten, wijn, bouillontablet en water toevoegen met een deksel op de pan aan de kook brengen dan 12 min. zachtjes laten koken. Af en toe roeren.
Intussen de amandelen grof hakken en in een koekpan in 1 min. bruin roosteren.
De amandelen en dille door het rijstmengsel scheppen.

Serveertip

Lekker bij tomatensalade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten