kabeljauw met rijst en doperwten
- Surinaams, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
400 gr. kabeljauw, zout, citroensap, 1 grote ui, 3 eetl. olie, 1 eetl. kerrie, 300 gr. surinaamse rijst b.v van silvo, 1 pak diepvries doperwten 300 gr.2 dl. droge witte wijn, 1-1,5 groentenbouillontablet, 4 dl. koud water, 45 gr. blanke amandelen, 2 thl. dille.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 606,80 kcal |
Koolhydraten | 73,90 g |
Eiwitten | 30,58 g |
Vetten | 15,94 g |
Benodigdheden
flinke hapjespan, koekepan.Voorbereiding
De vis inwrijven met wat zout en enkele druppels citroensap en even een paar min. laten intrekken.
Bereidingswijze
De vis in blokjes snijden van 3 cm.
de ui pellen en kleinsnijden.
3 eetl. olie in een flinke pan verhitten en de ui met de kerrie 2 min. fruiten.
De ongekookte rijst toevoegen en ca. 3 min. al omscheppend bakken.
Doperwten, wijn, bouillontablet en water toevoegen met een deksel op de pan aan de kook brengen dan 12 min. zachtjes laten koken. Af en toe roeren.
Intussen de amandelen grof hakken en in een koekpan in 1 min. bruin roosteren.
De amandelen en dille door het rijstmengsel scheppen.
Serveertip
Lekker bij tomatensalade.