1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zuurkool
  5. Zuurkool Met Vis In De Romertopf

Zuurkool Met Vis In De Romertopf

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-05-2000

Ingrediënten


500 g zuurkool
100 g ontbijtspek in blokjes
4 schijven ananas
100 g tomaten
zout
1 el fijngeknipt bieslook
600 g kabeljauwfilets
citroensap
2 el tomatenpuree
1? dl yoghurt
35 g boter
1 eetlepel aardappelmeel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de Romertopf 15 minuten in ruim koud water. Trek de zuurkool met twee vorken uit elkaar en leg de groente met het spek en de in blokjes gesneden ananas in de Romertopf. Was de tomaten, snijd ze in plakjes en leg ze op de zuurkool. Bestrooi de plakjes met wat zout en bieslook. Snijd de kabeljauw in repen van 2 cm breed, besprenkel ze met citroensap en bestrijk ze met tomatenpuree. Schenk er de yoghurt naast en leg hier en daar een klontje boter op de vis. Sluit de Romertopf af met het deksel.

Bereidingswijze

Zet de Romertopf in de koude oven. Schakel de oven 60 minuten in. Bind het vocht eventueel met de 2 eetlepels water gladgeroerde aardappelmeel en zet alles zonder deksel nog 10 minuten terug in de oven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top