quesadillas

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • quesadillas

    Quesadillas

    Quesadillas

Tortillas gevuld met pikante kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
12 tortillas van miasmeel (kijk voor dit recept om mijn SmulPagina), 3 dl zure room, 200 gram geraspte pikante kaas, 1 zeer fijn gehakt uitje, 1 theelepel chilipoeder, 1 fijngehakte verse peper, 1 eetlepel gehakt vers korianderblad.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de tortillas elk 30 seconden in een hete droge koekepan. Schep een lepel zure room op een helft van een tortilla, strooi er wat geraspte kaas over, daarna wat ui en eindig met wat chilipoeder, groene peper en koriander. Klap de andere helft van de tortilla over de vulling en steek alles vast met cocktailprikker. Doe hetzelfde met de overige tortillas.
Verhit een koekepan tot waterdruppels er sissend in verbranden. Bak de quesadillas na elkaar, eerst de ene kant 45 seconden, draai hem om en bak nog 45 seconden. Bak beide kanten nog eens elk 45 seconden zodat de kaas voldoende kan smelten. Serveer ze onmiddelijk.

Serveertip

Je kunt de quesadillas ook op de bakplaat leggen: verwarm de oven voor op 190 graden en bak ze 15 minuten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

dannie avatar

Doorsturen

Home Recepten