Struisvogelbiefstuk

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-05-2000

kerstmenu voor 2

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1/2 el boter, 1/2 el olijfolie, peper uit de molen, 2 struisvogelbiefstukjes, 2 el droge sherry, 1 dl kookroom, 1/2 dl kippenbouillon, 1 el veenbessen- of cranberrycompote.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de boter met de olie. Bestrooi de biefstukjes met peper en bak ze om en om in ca. 6 minuten rose. neem ze uit de pan en houd ze warm. Voeg de sherry toe en roer het aanbaksel los. Roer de kookroom en de bouillon erdoor en breng op een laag vuur aan de kook. Breng de saus op smaak met peper en zout. Snijd de biefstukjes in plakjes. Roer de compote luchtig door de saus zodat er mooie rode strepen ontstaan en lepel de saus over het vlees. Serveer direct.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

louisee avatar
louisee 16-03-2001

Fantastisch recept. Zeer goede smaak. Tip: serveer er een heerlijke aardappelgratin bij en rode kool met appeltjes.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten