Warme-Visterrine Van Zalm En Oesters Met Beurre Blanc

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
400 g verse zalm

4 dl room

100 g grootbladspinazie

10 oesters

Saus:

2 dl witte wijn

2 dl Noilly Prat

6 sjalotjes (fijngesneden)

4 peperkorrels (geplet)

enkele blaadjes dragon

1 blaadje laurier

1 eetlepel room

100 g boter

citroensap

dille
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine

2 theedoeken

1 liter bakvorm

Oven

Zeef

Aluminiumfolie

Voorbereiding

Saus (beurre blanc):

Zet de wijn, vermout en het pocheervocht (van de oesters) met de kruiden op en laat tot 1/3 inkoken. Zeef dit en voeg een eetlepel room toe. Breng weer aan de kook en klop er - op het vuur - de boter door; breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Bereidingswijze

Zorg dat de zalm goed koud is. Snijd de vis in stukjes en pureer in de keukenmachine. Voeg geleidelijk de room toe. Laat dat, niet te lang, anders schift het, meedraaien; breng op smaak.
Blancheer de spinazie en koel direct af. Laat tussen twee theedoeken drogen.
Haal de oesters uit hun schelp, vang het vocht op en pocheer hierin de oesters tot ze stevig zijn. Rol de oesters in een spinazieblad. Bewaar het pocheervocht voor de saus.
Verwarm de oven voor. Vul een beboterde 1-litervorm voor de helft met de zalmfarce. Leg er de ingepakte oesters in en vul verder met de zalmfarce. Dek af met aluminiumfolie. Zet au bain-marie in de oven, ? 30 minuten op 160?.

Serveertip

Stort de terrine op een plank en snijd met een elektrisch mes in plakken. Serveer een plak op het bord, schenk er wat beurre blanc bij en garneer met dille.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten