Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Soep
  5. zoetzure soep

zoetzure soep

Door: malina

  • Chinees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-2000

Ingrediënten 4 personen


225 gram varkensvlees (in stukjes gesneden.)
225 gram bamboo (te koop in strips in de toko)
100 gram Tofu
? bakje champignons
4 eetlepels soyasaus
2/3 eetlepel zout
1/2 eetlepel suiker
1 eetlepel witte azijn
3 eetlepels groene ui
1 eetlepel witte peper
1 eetlepel sesam olie
4 eetlepels warm water
2 eetlepels maizena
2 eieren
evt. wat tauge.


Verder heb je nodig


1 medium pan
1 groenten mesje
1 snijplank
3 grote pan
4 soepkommen


De overbekende hete Chinese soep

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Zet alle potten en pannen en ingredienten die je nodig hebt binnen handberiek voordat je begint.
-Snijdt de champignons in 4 kwarten.
-Laat de champignons even weken in citroensap dit voorkomt dat de champignns bruin uitslaan tijdens het koken.
-Klop de eiren in een aparte kom voor later (zonder schil uiteraard.)

Bereidingswijze

-Vul een pan met 8 kopjes koud water en zet dit op met de champignons tot het kookt.
-Draai dan het vuur laag
-Voeg de volgende ingredienten toe:
Het varkensvlees, de bamboo, de Tofu, de champignons, de soyasaus, zout en suiker.
-Zet het vuur weer wat hoger
-De soep behoord nu een bruinige kleur te hebben.
-Nu voeg je de azijn, witte peper en de sesam olie toe.
-Roer nu in de soep om de olie, azijn en peper goed over de soep te verdelen.
-Hierna zet je het vuur zo hoog dat de soep kookt.
-Mix het de eetlepels warm water en de maizena in een grote kom zodat je een gladde mix krijgt (zonder klontjes) Mix dit met de eieren.
-Filter de groffe ingredienten uit de soep.
-Het soepnat mix je nu beetje bij beetje met de maizena en eieren. (zeer goed kloppen.)
-Als laatste voeg je de uitgefilterde champignons e.d. weer toe.
-Je zet de soep nog even op laag vuur op.
-Laat de soep een paar minuten koken.
-Je kunt nu, als je daar zin in hebt wat tauge toevoegen.
-De soep is klaar om te serveren.

Serveertip

-Schep de soep in de 4 soepkommen en sprenkel wat groene ui snippers op de soep.
-Nu ziet de soep er heerlijk uit

-Dit is een vrij ingewikkeld recept, Het kan zijn dat de soep niet aan je wensen voldoet.
-Dit komt omdat smaken nou eenmaal verschillen. (de een houd nou eenmaal van pittig, de ander niet.
-Experimenteer de volgende keer wat met de ingredienten totdat de soep geheel naar jouw smaak is.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van malina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top