tortillas met maismeel

  • Spaans,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-10-1998

Basisrecept voor het zelf maken van 12 tortillas

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor 12 tortillas met een doorsnede van 15 cm: 300 gram masa harina (speciaal maismeel), 1 theelepel zout, ongveer 2 3/4 dl warm water

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zeef de masa met hierin het zout in een grote kom. Roer er geleidelijk zoveel warm water door tot een zacht, maar niet kleverig deeg is ontstaan. Verdeel het deeg in 12 porties. Kneed een balletje van een portie deeg, plat dit enigzins af en leg het op eens stuk vetvrij papier of kunststofolie. Leg er een tweede stuk bovenop en rol het deeg uit tot een cirkel. Stapel de tortillas op elkaar met het vetvrije papier of de folie ertussen.

Bereidingswijze

Verhit een koekepan met dikke bodem boven een matige hittebron tot een paar druppels koud water in de pan sissend verdampen. Trek voorzichtig het onderste stuk papier of folie van de tortilla en laat deze zachtjes op de grillplaat of in de pan glijden. Bak hem 1 minuut tot de rand begint te krullen, verwijder pas dan het bovenste stuk papier of folie en draai de tortilla om. Bak ook deze kant 1 minuut. De bovenkant wordt het eerst gebakken en heeft bruine plekjes. Stapel de tortillas op een gebakrooster dat met een droge doek is afgedekt. Dek de tortillas met een tweede doek af. Ze zijn nu klaar om gegeten te worden.

Serveertip

Tortillas van maismeel kunnen in een afgesloten plastic zak circa 10 dagen in de koelkast bewaard worden. Ingevroren met vetvrij papier of kunststofolie ertussen en verpakt in een afgesloten diepvrieszak, zijn ze circa drie maanden te bewaren.

Laatste reacties

pimmetjuh avatar
pimmetjuh 30-07-2011

Klopt het dat de tortilla``s, ook als ze zijn afgekoeld, krokant blijven? Of heb ik toch iets niet goed gedaan? Omdat ik een zoutarm dieet heb leek het me een goed idee om zelf eens tortilla``s te bakken, omdat er in kant-en-klare erg veel zout zit. Ik heb dus iets minder (dieet)zout gebruikt dan in het recept. Graag je (deskundige! :-) mening

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten