Sorbet Van Vers Fruit
- Nederlands, Nagerecht
- 30-60 min.
sorbetijs gemaakt van zomervruchten
Ingrediënten
500 gr gemengd zomerfruit, bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, aal of bosbessen1/4 L water
250 gr suiker
sap van 1 citroen
Benodigdheden
ijsmachine
keukenmachine
Voorbereiding
Was het fruit, maak het schoon en laat het uitlekken. Snijd grote aardbeien in tweeen of in vieren. Breng het water met de suiker in een steelpan met een dikke bodem aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Voeg het fruit toe en laat circa 5 minuten meekoken. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer het mengsel door een fijne zeef om de pitjes en de velletjes achter te houden. Roer er het citroensap door en laat het afkoelen. Zet de vruchtenpuree in de koelkast.
Bereidingswijze
Schep de vruchtenpuree in een ronde kunststof kom en zet die in de diepvries. Klop ieder uur goed door om de ijskristellen fijn te maken. Of laat in circa 3 uur bevriezen, maak de ijskristallen fijn in de foodprocessor en zet het ijs opnieuw in de diepvries. Of maak het ijs volgens de gebruiksaanwijzing in een ijsmachine. Zet het ijs voor het serveren 20 minuten in de koelkast.