Roerbak boernkool
400gr kipfilet,2eetl zonnebloem,1theel sambal,2eetl ketjap,1eetl honing of gember siroop,peper zout,100gr katenspek of mager ontbijtspek,700gr gesneden boerenkool,700gr aardappelen of gebakken aard.100gr tauge,50gr cashewnoten of hazelnoten.
kipfilet in reepjes snijden bakken in 5min
voeg de sambal oelek de ketjap,de honing en peper en zout toe al omscheppend in 3min
verdeel de ontbijtspek of katenspek in smalle reepjes,schep deze samen met de boerenkool door e kipfilet roerbak nog 5-7min
bereid de aard,puree of gebakken aard al vast voor (ga voor het gemaak eens uit van instant-puree of voorgebakken aardappeltjes
was de tauge laat deze goed uitlekken,schep de helfd ervan door de boerenkoolmengsel samen met de cashewnoten
verdeel deboerenkool schotel over 4 borden schep de rest van de tauge en de hazelnoten erop en schep de aardappel puree of gebakken aard er bij
Oosterse wijzen
30-60 min
Roebak
Zelf bedenken
liekjuh91 27-01-2012
ik heb het gemaakt zonder sambal. heerlijk! bedankt!
evido 13-03-2006
Hallo,
Dit was inderdaad best lekker en anders! Ik heb wel geen tauge en noten gebruikt en het mengsel onder de boerenkool gemengd
Bedankt en groetjes, Evi