1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Roerbakken Boerenkool

Roerbakken Boerenkool

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-05-2000

Ingrediënten 4 personen


Roerbak boernkool
400gr kipfilet,2eetl zonnebloem,1theel sambal,2eetl ketjap,1eetl honing of gember siroop,peper zout,100gr katenspek of mager ontbijtspek,700gr gesneden boerenkool,700gr aardappelen of gebakken aard.100gr tauge,50gr cashewnoten of hazelnoten.
kipfilet in reepjes snijden bakken in 5min
voeg de sambal oelek de ketjap,de honing en peper en zout toe al omscheppend in 3min
verdeel de ontbijtspek of katenspek in smalle reepjes,schep deze samen met de boerenkool door e kipfilet roerbak nog 5-7min
bereid de aard,puree of gebakken aard al vast voor (ga voor het gemaak eens uit van instant-puree of voorgebakken aardappeltjes
was de tauge laat deze goed uitlekken,schep de helfd ervan door de boerenkoolmengsel samen met de cashewnoten
verdeel deboerenkool schotel over 4 borden schep de rest van de tauge en de hazelnoten erop en schep de aardappel puree of gebakken aard er bij



Oosterse wijzen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

30-60 min

Bereidingswijze

Roebak

Serveertip

Zelf bedenken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pillie55


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pillie55
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top