1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Hongaarse Zuurkoolstamppot Met Kip

Hongaarse Zuurkoolstamppot Met Kip

Door: pilorus

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-05-2000

Ingrediënten 4 personen


100 gram mager rookspek
20 gram boter
1 gesnipperde ui
zout
peper
1 kipfilet in stukken
1 theelepel karwijzaad
1/2 eetlepel paprikapoeder
1/2 dl appelsap
1 blikje tomatenpuree
650 gram aardappelen
650 gram zuurkool
150 gram champignons
potje zure room



Hollands pot met europeese variatie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het spek uitbakken in de helft van de boter. De ui toevoegen. Ui en spek uit de pan nemen en de met zout en peper ingewreven kip in het bakvet bruin bakken. De paprikapoeder, karwijzaadjes, tomatenpuree en het appelsap toevoegen. De aardappelen in blokjes snijden, de zuurkool loshalen. De spek-uimassa, de aardappels en de zuurkool op de kip scheppen. Eventueel een scheutje water of witte wijn toevoegen en de massa in een gesloten pan op laag vuur in 30 minuten gaar laten stoven. Ondertussen de plakjes champignons in het overgebleven bakvet goudbruin bakken. De zure room van het vuur af bij de champignons scheppen en dit 10 minuten voor het einde van de kooktijd door de zuurkoolmassa scheppen.

Serveertip

Variaties:
Met 500 gram kalkoenfilet.
Nog 2 teentjes knoflook toevoegen.
De champignons vervangen door oesterzwammen.
De zure room vervangen door 1 1/2 dl volle yoghurt.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pilorus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top