1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Abrikozen-Amaretto Parfait

Abrikozen-Amaretto Parfait

Door: demelza_v

  • Italiaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-05-2000

Ingrediënten 6 personen


500 gr abrikozen
2 dl sinaasappelsap versgeperst of uit een pak
150 gr suiker
1 el citroensap
1 borrelglas amaretto (amandellikeur)
1/4 liter slagroom
voor de saus:
6 el abrikozenjam
2 dl sinaasappelsap versgeperst of uit een pak
2 el citroensap


Verder heb je nodig


Cakevorm van 1 liter


Lekkere combinatie van abrikozen, amaretto en slagroom.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten. Doe ze met het sinaasappelsap, 100 gram van de suiker en het citroensap in een steelpan met een dikke bodem, breng ze aan de kook en laat met het deksel op de pan circa 15 minuten zachtjes koken tot de abrikozen gaar zijn. Schep in die tijd een paar keer om en voeg zonodig een extra scheutje sinaasappelsap toe als het mengsel te droog mocht worden. Roer de gekookte abrikozen door een fijne zeef en laat afkoelen. Roer er de amaretto door. Klop de slagroom bijna stijf met de resterende 50 gram suiker en spatel er de abrikozenpuree door. Schep het mengsel in een met gladfolie of bakpapier bekleed cakevormpje met een inhoud van 1 liter en zet 1 nacht in de diepvries. Breng voor de saus de jam met het citroensap en het sinaasappelsap aan de kook. Roer goed en laat afkoelen. Roer de saus door een fijne zeef en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bereidingswijze

Zet de parfait circa 20 minuten voor het serveren van de diepvries in de koelkast. Stort op een schaal en verdeel in 12 plakken. Verdeel de saus over de borden en leg er twee plakken parfait op.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van demelza_v
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top