Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gepofte Aardappelen

Gepofte Aardappelen

Door: samos

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-05-2000

Ingrediënten 4 personen


Olijfolie, grove mosterd, bosje bielook, knoflook, 1 bakje Huttenkase, 4 grote bloemige aardappels



Ook lekker bij een biefstukje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappels in de schil 10 minuten voor, dep ze droog en prik ze rondom met een vork in. Kwast ze in met wat olijfolie, verpak elke aardappel in een stuk aluminiumfolie (glimkant naar binnen) en leg ze 40 minuten in de hete as van de Barbecue of in een oven van 225 graden. Meng de Huttenkase met zout, peper, 1 theelepel mosterd, flink wat versgeknipte bieslook en een half teentje knoflook uit de pers. Geeft dit als sausje bij de aardappels en lamskarbonades

Serveertip

Geef er een frisse salade bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top