1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Schelpje Met Gegratineerde Paddenstoelen

Schelpje Met Gegratineerde Paddenstoelen

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-05-2000

Ingrediënten 4 personen


1 sjalotje gesnipperd, 200 gr shiitake in plakjes, 50 gr boter, ? el citroensap, 50 gr slagroom, 50 gr gorgonzola, zout, peper, 5 el peterselie, 30 geraspte belegen kaas, 2 el creme fraiche, 4 grote oesterzwammen in grote stukken.



Heerlijk voorgerecht bij 'n diner

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kan halve dag van tevoren) 4 schelpen of 4 kleine ovenvaste schaaltjes invetten. In koekenpan 25 gr boter verhitten. Hierin sjal(otje ? 1 min zachtjes bakken. Shiitake toevaoegen en ? 3 min meebakken. Besprenkelen met citroensap. Slagroom en gorgonzala toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper. 4 el peterselie toevoegen. Shiitakemengsel over schelpen verdelen. In kommetje creme fraiche en kaas door elkaar roeren. Over shiitakemengsel uitstrijken.
Oven voorverwarmen op 200 ?c. In midden van oven in ? 10 min warm en goudbruin laten worden. Intussen 25 gr boter vehitten. Op hoog vuur oesterzwammen snel aan beide kanten bruin bakken. Op 4 bordjes schelpen zetten. Op schelpen oesterzwammen rangschikken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top