1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Schelpje Met Gegratineerde Paddenstoelen

Schelpje Met Gegratineerde Paddenstoelen

Door: pg

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-05-2000

Heerlijk voorgerecht bij 'n diner

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


1 sjalotje gesnipperd, 200 gr shiitake in plakjes, 50 gr boter, ? el citroensap, 50 gr slagroom, 50 gr gorgonzola, zout, peper, 5 el peterselie, 30 geraspte belegen kaas, 2 el creme fraiche, 4 grote oesterzwammen in grote stukken.



Bereidingswijze

Kan halve dag van tevoren) 4 schelpen of 4 kleine ovenvaste schaaltjes invetten. In koekenpan 25 gr boter verhitten. Hierin sjal(otje ? 1 min zachtjes bakken. Shiitake toevaoegen en ? 3 min meebakken. Besprenkelen met citroensap. Slagroom en gorgonzala toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper. 4 el peterselie toevoegen. Shiitakemengsel over schelpen verdelen. In kommetje creme fraiche en kaas door elkaar roeren. Over shiitakemengsel uitstrijken.
Oven voorverwarmen op 200 ?c. In midden van oven in ? 10 min warm en goudbruin laten worden. Intussen 25 gr boter vehitten. Op hoog vuur oesterzwammen snel aan beide kanten bruin bakken. Op 4 bordjes schelpen zetten. Op schelpen oesterzwammen rangschikken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top