1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Boswachterspannetje

Boswachterspannetje

  • Frans, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-05-2000

Ingrediënten 2 personen


250 gr gekookte aardappelen (een overschotje) - 50 gr vet spek - 200 gr boschampignons (cantharellen - eekhoornstjesbrood - morieljes - mousserons) - 3 eieren - 1,25 dl volle melk - 1 el fijngesneden bieslook - wat boter - peper en zout - een el fijngehakte peterselie


Verder heb je nodig


Anti-aanbakpan


Natuurlijk het lekkerste met zelfgeplukte paddestoelen !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De paddestoelen schoonmaken met keukenmes en borsteltje (alleen wassen indien te vuil en dan snel onder de lopende kraan, zeker niet in water leggen)

Bereidingswijze

De aardappelen en het spek in blokjes snijden. Het spek uitbakken, de aardappelbrokjes toevoegen en bruin bakken. De paddestoelen in stukjes snijden en aanstoven in wat boter. De gestoofde paddestoelen bij het aardappel-mengsel voegen. De eieren opkloppen met de melk en wat zout en peper, de bieslook toevoegen en de eierstruif over de aardappelen gieten. Eventueel wat stukjes boter opleggen (het eimengsel mag niet te droog worden). Wanneer de onderkant lichtbruin is, het gerecht op een voorverwarmde schotel laten glijden.

Serveertip

Bestrooien met wat gehakte peterselie en direct serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top