1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Filodeeg
  6. Verrassend Met Filodeeg

Verrassend Met Filodeeg

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-05-2000

Ingrediënten 4 personen


1 flinke ui, 2 tenen knoflook, 500 gram lamsgehakt, 1 tl kaneel, 1 mespunt kruidnagel, 2 tl komijn, 1 tl kerrie, 1 klein blikje tomatenpuree, 50 gram rozijnen, 3 el koriander, 5 el peterselie, zout en peper, 50 gram boter en 12 velletjes filodeeg
(diepvries)


Verder heb je nodig


Oven, ovenschaal


Een echte aanrader voor wie tijd heeft om te koken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De ui snipperen, knoflook schoonmaken en fijnpersen, verse koriander fijnsnipperen
verse peterselie fijnsnipperen
filodeeg hoeft niet erg lang vantevoren te ontdooien.

Bereidingswijze

12 vellen filodeeg wegleggen om te ontdooien
oven voorverwarmen op 200 graden Celsius
verhit wat olie in een pan en fruit daarin de ui en knoflook, voeg het gehakt toe. Even samen bakken. Voeg dan toe:kaneel, kruidnagel, komijn, kerrie,klein blikje tomatenpuree, rozijnen.Alles goed roeren!
Voeg hierbij 1,5 dl water. Vervolgens het geheel 5 minuten laten pruttelen. Het vocht verdampt hierdoor. Neem de pan van het vuur af en voeg de koriander en peterselie en peper en zout toe.
Smelt wat boter en bestrijk er de ovenschaal
mee. Bedek de schaal met de helft van het filodeeg, bestrijk de velletjes met boter, en laat deze vooral over de rand van de schaal hangen.Doe nu het gehaktmengsel in de met filodeeg beklede schaal en dek dit mengsel dan af met het filodeeg dat over de rand hing. Weer bestrijken met boter.Het is belangrijk dat al het deeg goed wordt bestreken met boter; tot en met de bovenkant toe.

Serveertip

Bak het gehaktmengsel in wat olie en gebruik alleen de boter om het filodeeg te bestrijken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chezrian


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chezrian
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top