1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Gemarineerde olijven

Gemarineerde olijven

Door: coco_1

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-05-2000

Ingrediënten 12 personen


2 el olijfolie
1 el sesamolie
1 el citroensap
1 ? el (witte wijn) azijn
1 ? eet ketjap manis
? tl vloeibare honing
? tl cayennepeper
1 teentje knoflook
3 takjes peterselie
1 potje zwarte olijven zonder pit
2 potjes groene olijven met piment en amandelen


Verder heb je nodig


3 uur wachttijdcocktailprikkers


Ontdek meer:

Voorbereiding

In kom doen: olijfolie, sesamolie, citroensap, azijn, ketjap, honing en cayennepeper. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Peterselie en munt heel fijn hakken en door marinade roeren.
In zeef potjes olijven afgieten en door marinade scheppen.
Afgedekt ca. 3 uur laten intrekken.

Bereidingswijze

Olijven nogmaals doorscheppen.
Overdoen in kommetjes en serveren met cocktailprikkers.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top