1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Croquetas de rape

Croquetas de rape

  • Spaans, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-05-2000

Ingrediënten


200 g stokvis*zout1 grote aardappel van 250 g1 eipeper1 takjes korianderca. 8 el paneermeelfrituurolie
* Stokvis is te koop in goed gesorteerde viswinkels. De smaak van stokvis is heel specifiek. Je kunt de kroketjes ook met kabeljauw maken. Druk dan zoveel mogelijk het vocht uit de gekookte vis en gebruik wat meer zout en peper.


Verder heb je nodig


12 uur weektijd, wachttijd 1 uur.


TAPA. Stokviskroketjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Stokvis in ruim koud water minstens 12 uur weken. Water tussentijds verversen. In een pan water met 1 el zout aan de kook brengen. STokvis in ca. 30 minuten zachtjes tegen de kook aan gaar laten worden. Stokvis uit pan scheppen. Graten en velletjes verwijderen en stokvis met een vork fijnmaken.Aardappel in de schil koken, pellen en door een zeef fijnwrijven. Aardappel vermengen met vis, ei, zout en peper. Eventueel 2 el visvocht erdoor roeren als mengsel te stevig is. Koriander erboven fijnknippen en erdoor roeren.Van mengsel 12 krokjetjes vormen. In de koelkast in ca. 1 uur laten opstijven. Kroketjes door paneermeel rollen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Frituurolie verhitten tot 175 graden. Met 4 kroketjes tegelijk in 6-8 minuten goudbruin frituren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top