1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Mejillones a la vinagreta

Mejillones a la vinagreta

  • Spaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2000

Ingrediënten


Voor de mosselen:1 kg verse mosselen1 stukje winterwortel van 100 g1 stukje prei van 100 g3 takjes selderij3 peperkorrels1 laurierblaadje1 dl witte wijnVoor de knoflookmayonaise:3 grote tenen knoflookzout1 eierdooierversgemalen peper1 dl olijfolie2 sprietjes bieslook voor garneringTAPA. Mosselen met knoflookmayonaise.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Mosselen onder koud stromend water een voor een schoonspoelen. Geopende en kapotte exemplaren verwijderen. Wortel en prei in plakjes snijden. In een pan doen: wortel, prei, selderij, peperkorrels, laurierblaadje en wijn. Aan de kook brengen. Mosselen toevoegen. Op hoog vuur met een deksel op de pan mosselen in ca. 8 minuten koken tot ze allemaal open zijn. Af en toe omschudden. Mosselen uit de pan scheppen en laten afkoelen. In een schaal beetje mosselkookvocht met de plakjes wortel en prei scheppen. Hierop mosselen rangschikken.

Bereidingswijze

Knoflookmayonaise:(in een vijzel) knoflook met zout en eidooier fijnwrijven. Peper toevoegen. Vervolgens eerst druppelsgewijs en daarna in een dun straaltje de olie toevoegen en blijven roeren tot een mayonaiseachtige saus ontstaat. In elke schelp met mossel 1 tl knoflookmayonaise scheppen. Bieslook in stukjes van 2 cm erboven knippen.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top