Mejillones a la vinagreta

  • Spaans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2000

TAPA. Mosselen met knoflookmayonaise.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de mosselen:
1 kg verse mosselen
1 stukje winterwortel van 100 g
1 stukje prei van 100 g
3 takjes selderij
3 peperkorrels
1 laurierblaadje
1 dl witte wijn

Voor de knoflookmayonaise:
3 grote tenen knoflook
zout
1 eierdooier
versgemalen peper
1 dl olijfolie
2 sprietjes bieslook voor garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Mosselen onder koud stromend water een voor een schoonspoelen. Geopende en kapotte exemplaren verwijderen. Wortel en prei in plakjes snijden. In een pan doen: wortel, prei, selderij, peperkorrels, laurierblaadje en wijn. Aan de kook brengen. Mosselen toevoegen. Op hoog vuur met een deksel op de pan mosselen in ca. 8 minuten koken tot ze allemaal open zijn. Af en toe omschudden. Mosselen uit de pan scheppen en laten afkoelen.
In een schaal beetje mosselkookvocht met de plakjes wortel en prei scheppen. Hierop mosselen rangschikken.

Bereidingswijze

Knoflookmayonaise:
(in een vijzel) knoflook met zout en eidooier fijnwrijven. Peper toevoegen. Vervolgens eerst druppelsgewijs en daarna in een dun straaltje de olie toevoegen en blijven roeren tot een mayonaiseachtige saus ontstaat.
In elke schelp met mossel 1 tl knoflookmayonaise scheppen. Bieslook in stukjes van 2 cm erboven knippen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten