1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Albondigas Andaluzia

Albondigas Andaluzia

Door: coco_1

  • Spaans, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-05-2000

Ingrediënten


Voor de gehaktballetjes:1 sjalotje1 teen knoflook500 g half om halfgehaktzout, peperkaneel75 g reuzel of 3 el boterVoor de saus:1/2 ui1 blik gepelde tomaten1 aardappel1 el olijfolie1 el tomatenpuree8 gevulde olijven2 el medium sherry



TAPA. Gehaktballetjes uit Andalusie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sjalotje en knoflook fijnsnipperen. Gehakt vermengen met ui, knoflook, zout, peper en snufje kaneel. Hiervan 24 balletjes draien.In braadpan reuzel of boter verhitten. Gehaktballetjes in ca. 15 moinuten gaar en bruin bakken.Saus:Ui snipperen. Tomaten uit blik in stukjes snijden. Aardappel schillen en in blokjes snijden. In een koekenpan olie vehitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Tomaat, helft van het tomatenvocht uit het blik en de blokjes aardappel toevoegen. In ca. 10 minuten aardappel zachtjes beetgaar koken.Op smaak brengen met zout en peper. Tomatenpuree erdoor roeren en ca. 5 minuten meewarmen.olijven in plakjes snijden. Sherry en plakjes olijf door saus roeren.

Bereidingswijze

De gehaktballetjes en de saus zachtjes verwarmen. In schaal saus scheppen. Gehaktballetjes erin leggen.

Serveertip

Ook koud smaken de gehaktballetjes lekker.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top