1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Tongfilet Veronique

Tongfilet Veronique

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2000

Ingrediënten 4 personen


40 witte (muskaat)druiven8 tongfilets6 el boter2 dl visbouillon1/2 dl droge witte wijn2 el bloem1/8 l slagroom3 el boterpeper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Velletjes van druiven verwijderen.

Bereidingswijze

Tongfilets bestrooien met zout en peper.in een wijde pan 1 el boter smelten, visbouillon en witte wijn toevoegen en tegen de kook aan brengen. Vis in de pan leggen en in ca. 7 minuten gaar pocheren. Met schuimspaan op bord scheppen, afdekken en op een pan met kokend water warm houden. Pocheervocht in enkele minuten tot helft inkoken. Met vork 2 el boter en bloem vermengen. Slagroom aan pocheervocht toevoegen. Vlokje voor vlokje het bloemmengsel erdoor roeren en al roerend aan de kook brengen. Saus enkele minuten zachtjes laten koken. Rest van boter in stukjes verdelen en van vuur af door de saus kloppen. Op smaak maken met wat peper. Saus over de vis schenken en druiven erover verdelen.

Serveertip

Lekker met bijv. aardappelpuree en broccoli.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top