1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. Nasi

Nasi

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-05-2000

Ingrediënten 4 personen


500gr. gekookte rijst, 2uien, 1 prei, 1 paprika, 1 pepertje, knoflook,1 theelepel kerrie, 1 theelepel sambal, 2 tomaten, snufje gemberpoeder, snufje ketoembar, sereh en laos, komkommer, 4 eiwitten, 110gr tauge en bakspray of net genoeg oloijfolie om de pan in te vetten.


Verder heb je nodig


Wok


Fase I koolhydraatmaaltijd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de groenten schoon en snij ze klein. Kook de eieren en verwijder het eigeel.

Bereidingswijze

Vet de wok in met bakspray of weinig olie. Voeg op matig vuur de knoflook, ui en sambal toe en fruit dit. Daarna de kruiden mee fruiten. Doe de tomatenketchup en de ketjap in de pan. Voeg de groenten toe (behalve de komkommer) en zet de pan op hoog vuur. Blijf omscheppen. Als de groenten aangebakken zijn de rijst toevoegen en goed door bakken. De komkommer er in rauwe schijfjes bij serveren. Het eiwit eroverheen doen.

Serveertip

De hoeveelheid vet in deze maaltijd is verwaarloosbaar. Voor niet Montignaccers kan je b.v. sate of gebakken ei erbij serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridmaria


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridmaria
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top