1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. kip kerrie

kip kerrie

Door: ingridmaria

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2000

Ingrediënten 4 personen


1 hele kip, kerriepoeder, knoflook, sambal, ketjap, ketchup, 2 uien, olijfolie en 1kg schoongemaakte sperciebonen.



Fase I

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kip in (8) delen, was de sperciebonen en haal ze af. Snipper de ui.

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in de pan voeg knoflook en sambal toe naar smaak. Fruit de ui. Braad de kipdelen rondom bruin en bestrooi ze royaal met kerrie. Nog even bakken dan ketjap en ketchup toevoegen, van allebei 2 eetlepels. Op een laag pit laten sudderen. Ondertussen de sperciebonen koken. De kip is gaar als er bij inprikken alleen helder vocht uitkomt.

Serveertip

Lekker met komkommer en tomaat en voor de niet Montignaccers met rijst of nasi.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridmaria
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top