1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Pommes duchesse

Pommes duchesse

Door: coco_1

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2000

Ingrediënten 4 personen


750 g aardappelenzout25 g boter1 ei2 eidooierspepernootmuskaat1 el melk


Verder heb je nodig


Spuitzak met grofgekartelde spuitmondpureeknijper of stamper


Aardappelrozetjes

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen en in stukken snijden. In water met wat zout in ca. 25 minuten gaar koken.Een bakplaat van de oven met wat boter invetten. Oven voorverwarmen op 200 graden.Gare aardappelen droogstomen. Met de pureeknijper pureren. Aardappelpuree met de rest van de boter, ei, 1 eidooier, peper, zout en nootmustkaat vermengen.

Bereidingswijze

Puree in spuitzak scheppen en rozetten op bakplaat spuiten. Eidooier loskloppen met melk en hiermee de rozetten bestrijken. In midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin bakken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top