Bearnaisesaus

  • Frans, Saus/dressing
  • 10-20 min.

heerlijk bij een lekkere steak en frietjes .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr boter - 2 eierdooiers - 1 el dragonazijn - 2 el water - 1 tl verse gehakte dragon
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de boter smelten op een zacht vuur maar laat vooral niet kleuren. Klop in een kommetje de eierdooiers los met de dragonazijn en het water. Zet het kommetje in een warmwaterbad tegen de kook aan . Klop goed op, tot de saus bindt. Schenk er de gesmolten boter bij en blijf opkloppen tot de saus mooi homogeen is. Breng de saus op smaak met de versgehakte dragon en wat peper en zout.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tine_v avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten