1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Bearnaisesaus

Bearnaisesaus

Door: tine_v

  • Frans, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-05-2000

Ingrediënten 4 personen


200 gr boter - 2 eierdooiers - 1 el dragonazijn - 2 el water - 1 tl verse gehakte dragon



Heerlijk bij een lekkere steak en frietjes .

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de boter smelten op een zacht vuur maar laat vooral niet kleuren. Klop in een kommetje de eierdooiers los met de dragonazijn en het water. Zet het kommetje in een warmwaterbad tegen de kook aan . Klop goed op, tot de saus bindt. Schenk er de gesmolten boter bij en blijf opkloppen tot de saus mooi homogeen is. Breng de saus op smaak met de versgehakte dragon en wat peper en zout.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tine_v
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top