1. Home
  2. Recepten
  3. Zalm
  4. groene asperges met zalm

groene asperges met zalm

  •  , Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2000

Ingrediënten 2 personen


Kilo groene asperges, 200 g verse zamlfilet, 2e el citroensap, 1 el olijfolie, 1 el gehakte dille, 4 plakjes gerookte zalm (mag best meer zijn)
voor de saus 1 dl visbouillon, 1 dl witte wijn (mooie Elzasser, Tokay bv.), 1 dl slagroom, 1 el gehakte dille, klontje ijskoude boter


Verder heb je nodig


Staafmixer

groene asperges met zalm
groene asperges met zalm

Voor ons een ultiem aspergefeest

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verse zalm wassen, droogdeppen en in kleine blokjes snijden, citroensap mengen met olie, peper en dille en de zalmblokjes hierin 1 uur marineren.
van de asperges 2 cm van de onderkant afsnijden en in een pan met water met zout aan de kook brengen, als het water kookt deksel op de pan en 4 min. laten staan, dan zijn ze beetgaar.

Bereidingswijze

Voor de saus visbouillon met wijn tot de helft inkoken, room erbij en inkoken tot er 1,5 dl over is, op smaak brengen met zout dille en peper en de ijskoude boter erdoor kloppen met de staafmixer, van de gerookte zalm roosjes vormen en deze samen met de uitgelekte asperges en de drooggedepte zalmblokjes over de borden verdelen, saus over de asperges scheppen

Serveertip

Uiteraard met een heerlijke Elzasser



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top