
Kilo groene asperges, 200 g verse zamlfilet, 2e el citroensap, 1 el olijfolie, 1 el gehakte dille, 4 plakjes gerookte zalm (mag best meer zijn)
voor de saus 1 dl visbouillon, 1 dl witte wijn (mooie Elzasser, Tokay bv.), 1 dl slagroom, 1 el gehakte dille, klontje ijskoude boter
Staafmixer
Voor ons een ultiem aspergefeest
Verse zalm wassen, droogdeppen en in kleine blokjes snijden, citroensap mengen met olie, peper en dille en de zalmblokjes hierin 1 uur marineren.
van de asperges 2 cm van de onderkant afsnijden en in een pan met water met zout aan de kook brengen, als het water kookt deksel op de pan en 4 min. laten staan, dan zijn ze beetgaar.
Voor de saus visbouillon met wijn tot de helft inkoken, room erbij en inkoken tot er 1,5 dl over is, op smaak brengen met zout dille en peper en de ijskoude boter erdoor kloppen met de staafmixer, van de gerookte zalm roosjes vormen en deze samen met de uitgelekte asperges en de drooggedepte zalmblokjes over de borden verdelen, saus over de asperges scheppen
Uiteraard met een heerlijke Elzasser
louisewolbert 27-04-2002
Oh Sus, weer zo,n lekkere :-)
Kus en meegenomen.
andrea 10-09-2000
Vier sterren zeker waard.
Heb net dit gerecht gegeten en vond het voortreffelijk!!!!!!!!!!
Zeker om te herhalen.