Halusky (schapenkaas met aardappel)

  • Tsjechisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2000

* Halusky *
Een traditioneel Slowaaks bijgerecht, dat eigenlijk niet op deze pagina thuishoort. De verschillen tussen de Tsjechische en de Slowaakse keuken zijn echter zo gering dat je het - ondanks de verzelfstandiging van beide landen - met een gerust hart een gemeenschappelijke kookpot kunt noemen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g rauwe aardappelen (geraspt), 1 dl melk, zout, meel, 500 g schapenkaas, kaantjesreuzel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Geraspte aardappel met melk, zout en meel tot een los deeg mengen en in kokend water verkruimelen. Enkele minuten laten koken, uit het water halen en met de schapenkaas vermengen.
Kaantjesvet uitbakken en over het aardappel-kaasmengsel gieten.

Laatste reacties

mmvh avatar
mmvh 15-08-2008

Erg lekker! Er is hier alleen geen bryndza te verkrijgen, helaas. Heb je tips welke kaas ik dan het beste kan gebruiken?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten