1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Tsjechische keuken
  5. Halusky (schapenkaas met aardappel)

Halusky (schapenkaas met aardappel)

  • Tsjechisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2000

Ingrediënten 4 personen


500 g rauwe aardappelen (geraspt), 1 dl melk, zout, meel, 500 g schapenkaas, kaantjesreuzel



* Halusky *Een traditioneel Slowaaks bijgerecht, dat eigenlijk niet op deze pagina thuishoort. De verschillen tussen de Tsjechische en de Slowaakse keuken zijn echter zo gering dat je het - ondanks de verzelfstandiging van beide landen - met een gerust hart een gemeenschappelijke kookpot kunt noemen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Geraspte aardappel met melk, zout en meel tot een los deeg mengen en in kokend water verkruimelen. Enkele minuten laten koken, uit het water halen en met de schapenkaas vermengen.Kaantjesvet uitbakken en over het aardappel-kaasmengsel gieten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ceska


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ceska
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top